Elevă în clasa a XI-a B, Mocanu Alexandra Maria a participat la finalul lunii septembrie 2023 la un concurs internațional de dans sportiv in Londra, unde a câștigat medalia de aur la categoria Youth. Aceasta practică dansul de la vârsta de 5 ani, având astăzi o experiența de 12 ani în acest domeniu. Ne reprezintă țara la concursurile internaționale în țări precum Malta, Germania, Anglia, Italia, concurând cu perechi din toate colțurile lumii. Stilul de viață al Alexandrei este unul foarte activ și constă în ore zilnice de antrenament, iar in weekend participă la alte ore cu un antrenor privat, cu scopul menținerii condiției fizice. Clipele de odihnă sunt foarte bine calculate, acestea fiind esențiale pentru o viața de sportiv destinată performanței. Timpul Alexandrei este bine organizat, astfel încât să poată dedica școlii cât este necesar, pentru formarea sa completă. Ea ne-a mărturisit: “Odată ce te obișnuiești cu acest stil de viață, vezi altfel valoarea timpului. Dansul e ceea ce mă face pe mine specială, fiind cel care mă educă, mă maturizează , mă provoacă in fiecare zi să fac tot ce pot mai bine și să îmi depășesc limitele.”
Evenimente
Astăzi, 19 februarie 2022, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a şasea ediţii a Concursului Internaţional de Informatică Info(1) Cup, concurs organizat de Centrul de Excelenţă Prahova. La acest concurs au participat peste 160 de elevi din 14 ţări. România a fost reprezentată de 3 echipe naţionale, formate din membri ai lotului naţional de juniori 2021, echipe ale Centrelor de Excelenţă, precum şi două echipe care au reprezentat Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti şi Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
Concursul a constat din două probe care s-au desfăşurat pe 12 şi 13 februarie 2022, probe la care elevii au avut de rezolvat probleme de natură algoritmică. Evaluarea a fost realizată cu CMS, sistemul de evaluare automată utilizat şi la Olimpiada Internaţională de Informatică, sistem care începând din 2021 este utilizat şi la olimpiadele de informatică din România..
Din Iaşi au participat la această competiţie 5 elevi: Cozma Tiberiu, de la Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi şi participant la cursurile Centrului de pregătire pentru olimpiada de informatică al elevilor de gimnaziu şi elevilor din clasele XI-XII "InfoGim – Hai la Olimpiadă!". Tiberiu a obţinut medalie de argint, un rezultat excepţional, deja mediatizat.
De la Centrul de Excelenţă Iaşi au participat 4 elevi de clasa a IX-a: Andrei Ciobanu, elev la Colegiul Naţional şi Ilinca Loghinoaia, Andrei Vereştiuc şi Ioan Floriştean, elevi la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă". Toţi cei 4 concurenţi au avut o poziţie onorantă în clasament, Andrei Ciobanu şi Ioan Floriştean obţinând medalii de bronz.
Ne bucurăm pentru succesul lor şi le dorim succese tot mai mari în continuare, în competiţiile care vor urma!
Festivitatea de premiere poate fi urmărită online:
https://www.youtube.com/watch?v=xDAqRgZrC8c&t=1s
Pentru alte informaţiii: info1cup.com
Imagini din timpul competiţiei:
Alexandra Orzetic, din clasa a X-a D, a participat la concursul naţional "ÎnțeLEGE drepturile", la categoria clip video şi a fost desemnată câştigătoare la categoria sa! Felicitări, dragă Alexandra!
Filmul Alexandrei, intitulat "Articolul 51", este povestea emoţionantă a unor copii din Scobâlţeni, jud Iaşi, însă ilustrează drama pe care foarte mulţi copii din România au trăit-o în perioada pandemiei şi… nu doar atunci. Mesajul este simplu şi percutant "Toţi copiii au visuri! Toţi copiii au dreptul la educaţie!". Filmul Alexandrei ne sensibilizează şi ne provoacă să ieşim din zona noastră de confort, să conştientizăm existenţa unei lumi diferite de cea în care trăim, dar deopotrivă să conştientizăm şansele pe care le avem fiecare dintre noi (elevi şi profesori), precum şi responsabilităţile pe care le implică aceste şanse, faţă de noi înşine, dar şi faţă de lumea în care trăim.
Concursul național "ÎnțeLEGE drepturile", organizat de către Salvați Copiii, este o componentă a programului Și noi avem drepturi!, care se desfășoară încă din 1990, având ca scop informarea copiilor în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor. Concursul și-a propus să determine gradul de cunoaștere a legii de către copii, să stimuleze dorința acestora de implicare în crearea și dezvoltarea unor materiale adaptate vârstei și nivelului propriu de cunoaștere care să faciliteze contactul acestora cu legile care le promovează drepturile și îi protejează.
Criteriile de evaluare, pe baza cărora au fost desemnaţi câştigătorii:
- Relevanța pentru tema concursului
- Nota artistică a materialului (originalitate, stil, grafică)
- Exprimare şi complexitate tehnică (claritate, coerenţă, logică, corectitudine).