FII student!

În săptămâna „Şcoala altfel” elevii claselor de matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi au avut o întâlnire specială, situată la confluenţa dintre trecut, prezent şi viitor. Invitaţii noştri au fost dl. conf. dr. Adrian Iftene, decan al Facultăţii de Informatică Iaşi, d-na conf. dr. Corina Forăscu (FII), d-na Raluca Moiseanu de la TiVo, precum şi studenţi, reprezentanţi ai ASII (Asociaţia Studenţilor Informaticieni din Iaşi). A fost o întâlnire dinamică, d-l decan Adrian Ifteni conturând oportunităţile pe care le au studenţii de la Facultatea de Informatică Iaşi din perspectiva proiectelor ştiinţifice în care sunt implicaţi. Realitate augmentată, realitate virtuală, boţi iată doar câteva direcţii de cercetare din proiectele prezente ale studenţilor FII, prezent care se transformă pe măsură ce respirăm în viitorul nostru, al tuturor.

D-na Raluca Moiseanu, user experience release manager la TiVO,  a prezentat cu o pasiune entuziasmantă avantajele pe care le ai atunci când lucrezi în domeniul IT, începând de la oamenii cu care lucrezi în echipă, mediul dinamic şi inovativ, sentimentul că prin proiectele în care eşti implicat schimbi lumea, zi de zi, şi nu în ultimul rând atmosfera plăcută şi relaxată. Un detaliu inedit (sau nu?) este că d-na Raluca Moiseanu este absolventă a Facultăţii de Litere, dar a decis ulterior să se îndrepte spre domeniul IT şi acum are o meserie care în urmă cu câţiva ani nici măcar nu exista.

Studenţii de la Facultatea de Informatică Iaşi, reprezentanţi ai ASII, au ilustrat o altă faţetă a vieţii de student FII: o largă diversitate de proiecte ştiinţifice şi sociale care se desfăşoară prin intermediul organizaţiei.

Fascinant? Cu siguranţă unii au răspuns DA! Înspăimântător? Poate! Cu siguranţă vor dispărea multe meserii, cu siguranţă vor apărea altele noi, cu siguranţă tehnologia va face ca viaţa noastră să se schimbe într-un ritm ameţitor. Soluţia? Trebuie să fii adaptabil, capabil să înveţi mereu lucruri noi, creativ şi bineînţeles performant în ceea ce alegi să faci.

Întâlnirea s-a încheiat cu o altă trecere în timp, de data aceasta de la trecut către prezent. D-na director Mihaela Gotcu a povestit unei săli formate din tineri născuţi toţi în acest secol digital experienţa deconcertantă a primului contact cu un mesaj e-mail.  Relatarea acestei experienţe, precum şi paralela dintre prezentul nostru şi lumea ştiinţifico-fantastică din serialul STAR TREK (despre care, DA, unii dintre tinerii din sală ştiau :) ne-au făcut să conştientizăm mai acut modul în care tehnologia schimbă vertiginos şi implacabil felul în care comunicăm, în care muncim, în care trăim. Zi de zi.

Galerie de imagini