Oameni și locuri

Marți, 11 octombrie 2016, la Centrul de documentare al CNER,  eleve din clasa a XI-a E au participat la o întâlnire extrem de agreabilă cu doamna profesor Natalia Baltă, renumit cadru didactic al colegiului, un profesor simbol.

Întâlnirea cu o ,,istorie vie’’–  așa cum distinsa doamnă profesor  ne-a mărturisit că ar putea fi considerată – a fost organizată din dorința de a cunoaște mai mult despre cartierul în care este plasat liceul nostru, despre transformările importante care au avut loc de-a lungul timpului și, mai ales, despre trecutul școlii în strânsă relație cu poziționarea în oraș. Am aflat,  printre altele, că istoria mai recentă asimilează cartierul Podu Roș cu „excelența în educație” adusă de CNER. Întâlnirea cu doamna profesor Natalia Baltă  s-a concretizat și într-un interviu ce va fi consemnat de eleva Olimpia Zagnat în revista liceului.

Îi mulțumim doamnei profesor pentru disponibilitatea de a răspunde întrebărilor noastre, pentru materialele documentare aduse, pentru deschiderea și spiritul tânăr manifestate. Ne pare rău că, din cauza vremii nefavorabile,  nu am putut răspunde invitației domniei sale de a o însoți la o vizită prin cartier. Nu-i nimic, optimiști fiind, ne spunem că avem pretextul perfect pentru o nouă întâlnire.

Profesorii coordonatori – Simona Nenov și  Cornelia Chelariu