Noaptea Albă a Galeriilor de Artă

Pe data de 30 septembrie 2016, elevii clasei a X-a C, împreună cu profesorul  coordonator, doamna profesoară  Lorela Caradan, au luat parte la evenimentul cultural “Noaptea Albă a Galeriilor de Artă”. În cadrul acestui proiect, s-au remarcat prin statutul de voluntari, elevele Ioniţă Bianca-Gabriela şi Leaua Iuliana-Elena.

Prima galerie vizitată a fost Cupola, unde au fost expuse tablouri ale pictorului Vasile Branzan, cu scopul de a fi cumpărate sau doar admirate, iar cea de a doua locaţie a fost galeria Theodor Pallady.  Aceasta a cuprins o proiecţie de film, o serie de opere de artă și totodată, atelierele în care acestea au fost realizate. A fost apreciată munca tuturor artiştilor care au făcut mici destăinuiri despre modul în care ei preferă  să-şi  exprime arta. În acest sens, s-au evidențiat  alături de ceilalți artiști: Felix Aftene, Gabriela Drinceanu şi Jeno Bartoş.

Această curiozitate de a descoperi valori ale artei contemporane s-a finalizat prin vizitarea galeriei Nicolae Tonitza,unde au fost ilustrate aspecte ale vieţii cotidiene, prin prisma creativităţii artiştilor.

Concluzionănd, elevii clasei a X-a  C s-au bucurat de această  ieşire, deoarece li s-a oferit prilejul de a învăţa ce este arta contemporană şi cum se manifestă aceasta în oraşul natal, Iaşi.

Ioniţă Bianca-Gabriela, Clasa a X-a C

1-galerii
10-galerii
11-galerii
12-galerii
13-galerii
14-galerii
15-galerii
2-galerii
3-galerii
4-galerii
5-galerii
6-galerii
7-galerii
8-galerii
9-galerii