Dezbateri academine

In perioada 4-7 august 2016 a avut loc competiția internațională de dezbateri academice „Chişinău Open” 2016 unde au participat 2 echipe ale Clubului de Dezbateri Academice Iaşi(CDAIS) formate din elevi ai Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”.

Echipa formată din Irina Ioana Măgureanu, Georgiana Dima şi Mihai Alexandru Codreanu a obţinut poziţia întâi şi medaliile de aur în competiţia pe echipe, în timp ce în competiţia individuală Mihai Alexandru Codreanu a obţinut locul al treilea.

De asemenea, echipa formată din Andrei Palamariu, Miruna Cozianu si Delia Diac a obţinut cea mai bună clasare dintre echipele de începători, oprindu-se în optimi în competiția avansaților.

Rezultatele au fost obținute sub îndrumarea trainerului și profesorului universitar Liviu Gajora și a doamnei profesoare Lorela Anda Caradan.

In perioada 24-29 august 2016 a avut loc la Cluj-Napoca Campionatul Național de Dezbateri Academice al României. La această competiție delegația Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” a avut rezultate remarcabile.

Echipa Racoviță CDAIS formată din Irina Ioana Măgureanu, Georgiana Dima şi Mihai Alexandru Codreanu a obţinut locul al III-lea național și medaliile de bronz. În plus, echipa CDAIS B formată din Miruna Cartas, Mălina Cusutură și Bianca Guzgă, calificată dupa obținerea premiului II la nivel regional, a obţinut un rezultat echivalent cu una dintre cele mai bune performanţe din ultimii ani pentru o echipă la prima participare.

Rezultatele au fost obținute sub îndrumarea trainerului și profesorului universitar Liviu Gajora, a studenţilor Marian Morosac şi Ştefana Popa și a doamnei profesoare Lorela Anda Caradan.