EDIT

Proiect finanțat prin programul YouthBank Iași, un program al Fundației Comunitare Iași. Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BCR – Banca Comercială Română

Proiectul EDIT (E Dreptul tău – Implică-Te) reprezintă o inițiativă a Clubului de Dezbateri Academice Iași (CDAIS) care își propune să trezească interesul elevilor de liceu din clasele IX-XII cu privire la implicarea activă în societate, urmărindu-se formarea și dezvoltarea acestora în spiritul dialogului critic și informat.
Activitățile se vor desfășura pe parcursul a trei săptămâni: 12-13 mai 2012, 18-19 mai 2012 și 25-27 mai 2012 și se vor adresa unui număr de 60 de liceeni (grupați în 20 de echipe) din Iași. Primele două weekenduri vor include ședinte de training cu participanții pe teme legate de argumentare, format, vorbit în public și arbitraj, iar în al treilea weekend se va desfășura campionatul de dezbateri, care constă din 4 runde preliminarii, sferturi, semifinale și finală, urmată de festivitatea de premiere. În cadrul competiției propunem două teme spre dezbatere: prima abordează scăderea vârstei de vot la 16 ani, iar a doua rolul mass-media în educarea spiritului civic. Atât trainingul cât și competiția vor avea fi găzduite de Colegiul Național „Emil Racoviță" Iași. Participanții vor fi implicați într-un program complex care să îi ajute să își dezvolte competențe esențiale pe trei planuri. Procesul de argumentare implică abilități de documentare, de structurare a ideilor și capacitate de analiză. Componenta competițională încurajează gândirea strategică și capacitatea de adaptare, dar și abilitățile de sinteză. Prezentarea presupune tehnici de captare a atenției publicului și de oratorie. Mai mult, proiectul nostru își propune să ajute participanții să își exerseze una dintre cele mai necesare – dar și una dintre cele mai de temut – competențe contemporane: vorbitul în public.

Coordonator: prof. Genoveva Butnaru
Organizatori: Andrei Cioromila, Ioana Coman, Alexandra Chiriac, Anca Apostol

Site-ul proiectului

DSC_4755
DSC_4759
DSC_4815
DSC_4819
DSC_4836
DSC_4863
DSC_4882
DSC_4940
DSC_4972
DSC_4973
DSC_5065
DSC_5078
DSC_5086
DSC_5090