Marţi, 23 Iulie, 2019
   
TEXT_SIZE

PENTRU SESIZAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENELOR NAȚIONALE SUNT PUSE LA DISPOZIȚIE URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON
TELEFON VERDE NAȚIONAL
0800 801 100
TELEFON VERDE AL I.S.J. IAȘI
0800 816 232

http://www.educatiepentruviitor.ro

site dedicat semnalării eventualelor fapte de corupție

Împreună spunem NU discriminării

Colegiului Național Emil Racoviță, Iași organizează sâmbătă, 24 martie 2018, la Palatul Culturii, o activitate inedită în cadrul învățământului preuniversitar, intitulată Biblioteca Vie. Activitatea organizată de Colegiul Național „Emil Racoviță” are la baza tiparul Bibliotecii Vii și s-a conturat în jurul mai multor persoane discriminate din comunitatea noastră. Această ediţie a proiectului își propune să promoveze toleranța, solidaritatea și egalitatea, ca valori morale ce reprezintă stâlpii unei societăți civilizate în rândul tinerilor liceeni din Iași. Ne dorim să atragem atenția asupra diversității în toate formele ei, stimulând dialogul și formarea de relații interumane.

Biblioteca Vie este un concept popular în întreaga lume, care a câștigat simpatia opiniei publice prin nonconformism și inovație. Prima bibliotecă vie a fost organizată în anul 2000, în Danemarca, iar de atunci până în prezent, numeroase proiecte au fost inițiate sub această formă, schimbând mentalități și oferind perspectiva asupra felului în care oamenii simpli tind să privească viața. CĂRȚILE sunt FIINȚE UMANE și intră în dialog personal cu cititorul.

Cărţile prezente la acest eveniment sunt două persoane refugiate din Siria, o familie de nevăzători, o persoană de etnie romă, un student din Sri Lanka, o persoană cu dizabilităte motorie, o persoană abandonată de părinţi.

Așteptăm cu nerăbdare să fim martorii unor noi lecții de viață, menite să îi modeleze pe elevi pentru a deveni la rândul lor modele în societate.

Mai multe informații

Filmul de prezantare al evenimentului

Citatul săptămânii

3-9 iunie 2019
„Pe măsură ce crești, să nu uiți lucrurile frumoase și Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form