Miercuri, 16 Octombrie, 2019
   
TEXT_SIZE

Ovidiu Avădanei - Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Matematică

Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Emil Racoviță” a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în perioada 6-16 iulie 2016, la Hong Kong. La cea de-a cinzeci și șaptea ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat elevi de liceu, din peste o sută de țări și regiuni.

Deosebita performanță a olimpicului reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenței, precum și a îndrumării competente și constante a mentorului său, profesorul Cătălin Budeanu. Evoluția lui Ovidiu stă, de altfel, sub semnul excelenței încă din anul 2009, de-a lungul anilor de gimnaziu și liceu, el obținând rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Matematică și Balcaniada de Matematică.

„În ultimii 20 de ani, la Olimpiada Internațională de Matematică, au reprezentat Iașul, în mod strălucit, doi elevi. Ovidiu Avădanei este cel de-al treilea, prin urmare nu este ușor să vorbești despre un astfel de copil. Ovidiu este caracterizat de o voință de fier, iubește matematica, și-a dăruit tot timpul și toată energia matematicii, iar astăzi matematica l-a răsplătit. Sunt foarte fericit că l-am avut elev, că i-am urmărit și ghidat frumosul traseu și că  alături de el am acceptat noi și noi provocări matematice, depășindu-mi mereu limitele” ne-a mărturisit profesorul Cătălin Budeanu.

„Ovidiu este un elev excepțional, care, deși iubește enorm matematica, nu a neglijat formarea sa holistică, obținând rezultate remarcabile și la celelalte discipline, fiind în acest an și șeful de promoție al Colegiului Național „Emil Racoviță”. Este un elev dornic de cunoaștere, care a întâlnit un profesor de matematică dedicat, care i-a împărtășit visul, i-a fost alături, îndrumându-l cu competență, răbdare și pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluția lui și obținerea acestor rezultate excepționale” a declarat directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, profesor Paula Gavrilescu.

OIM_1_premiere
OIM_2_premiere
OIM_3_premiere
OIM_deschidere_1
OIM_deschidere_2
OIM_deschidere_3
OIM_deschidere_4
OIM_sosire Hong Kong
OIM_sosire Hong Kong_2
1/9 
start stop bwd fwd

Citatul săptămânii

14 - 20 octombrie 2019
„Fii atent cum vorbești, cuvintele atrag faptele”. Nichita Stănescu - poet Citește mai departe ...

Noutati

  • 1

Căutare

Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
Aleea Nicolina nr. 4, 700221, Iaşi - ROMÂNIA
+(40) 232 234 272; +(40) 232 278 214
www.racovita.ro; office@racovita.ro

Login Form