Proiectul „Giovani Idee”

În perioada 11-14 noiembrie 2016, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași a reprezentat România prin participarea la prima etapă a concursului internațional „Giovani Idee”, un concurs adresat tinerilor care are ca temă motto-ul „Lucrând pentru Europa: Dreptul la un viitor”. Colegiul a delegat șase elevi din clasele X A (Ioan Alexandra, Guzel Sara, Leuciuc Maria și Zaharia Mihai) și X B (Dorea Brianna și Cusutură Mălina) pentru a participa la conferințe, în Italia, alături de doamna profesoară Cornelia-Livia Sârghie.

Coordonatorii fiecărei echipe din CNER sunt Cornelia-Livia Sârghie (X A) și Mihaela Hendreș (X B).

Conferințele au avut loc în Bergamo, Italia pe 11 și 12 noiembrie 2016. La acestea au participat atât echipe din Italia, țara gazdă, Polonia, Spania, Ungaria, Albania și Belgia, cât și profesori universitari din Italia și Polonia care au conferențiat pe teme de geopolitică și economie.

Fiecare echipă CNER a expus, în limba engleză, la nivelul unor discursuri de înaltă ținută academică, câte o prezentare a proiectului clasei. Elevii s-au remarcat prin profesionalismul cu care au fost făcute prezentările, fapt remarcat atât de gazde, care au apreciat echipele colegiului, cât și de ceilalți competitori și coordonatorii lor. Categoriile la care Colegiul Național „Emil Racoviță” este înscris sunt strâns legate de domeniul informatic, mai precis computer science. Fiind un concurs pe clase, fiecare elev din cele două clase de matematică-informatică lucrează intens la produsul final.

Le urăm succes atât elevilor din X A care lucrează la  „LER’s Next Generation” cât și elevilor din X B al căror proiect se intitulează „R&B&J. The right to be. The right to have a job. The right to have a future” și ne dorim să auzim vești bune de la aceștia cât de curând posibil.

Mălina Cusutură, X B
Brianna Dorea, X B

1-gidee
10-gidee
11-gidee
12-gidee
13-gidee
14-gidee
15-gidee
16-gidee
17-gidee
18-gidee
19-gidee
2-gidee
20-gidee
21-gidee
3-gidee
4-gidee
5-gidee
6-gidee
8-gidee
9-gidee