Anunț testare limba engleză marți, 6 iulie 2021

Examenul de testare la limba engleză va începe la ora 9.00.
Elevii vor intra în săli în intervalul orar 8.00 – 8.30 și vor avea asupra lor carnetul de note vizat pentru anul școlar în curs și pix sau stilou de culoare albastră.
Este interzis accesul în săli cu telefonul mobil.
Mai jos, găsiți extrasul din PROCEDURA OPERAȚIONALĂ privind organizarea şi desfășurarea testului de competență lingvistică pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională
PROBA SCRISĂ - timp de lucru – 50 de minute
a) Proba scrisă constă în redactarea unui text de 50–75 cuvinte pe o temă dată, prevăzută de programa școlară în vigoare.
b) Pentru proba scrisă se asigură un număr de minimum 5 și maximum 10 variante de subiect.

Evaluarea probelor și afișarea rezultatelor
a) Răspunsul candidaților este apreciat cu punctaje cuprinse între 10 – 100.
b) La finalizarea probelor, afișarea rezultatelor se face în formatul: punctajul total obţinut. Listarea se face în ordinea alfabetică a codurilor alocate candidaţilor.
c) Afișarea rezultatelor înainte de contestaţii se face conform graficului de desfășurare a testului, la avizier și pe site-ul unităţii de învăţământ.

CONTESTAŢII
a) La proba scrisă eventualele contestaţii se depun, pe bază de cerere tip, la secretariatul unităţii de învăţământ.
b) Intervalele orare în care se primesc cererile pentru reevaluarea lucrărilor vor fi clar precizate.
c) La depunerea contestaţiilor, candidaţii, prin părinţii/tutorii/reprezentanţii legal instituiţi ai acestora, pot solicita vizualizarea lucrărilor pe bază de cerere tip. Vizualizarea se realizează în prezenţa unuia dintre membrii comisiei de organizare și evaluare. În urma vizualizării, părinţii, tutorii sau reprezentanţii legal instituiţi ai candidaţilor pot renunţa la cererea de reevaluare.
d) Punctajul obţinut de candidat după reevaluarea lucrării rămâne definitiv.
e) Afișarea rezultatelor finale (după contestaţii), la avizier și pe site-ul unităţii de învăţământ, se face în formatul: punctajul total obţinut; nota finală, prin împărţirea punctajului total la 10. Listarea se face în ordinea descrescătoare a notei finale, cu menţiunea ADMIS/RESPINS. Vor fi considerați admiși candidații care obțin minim 7 la proba scrisă, în limita locurilor disponibile.
f) În cazul neocupării tuturor locurilor din clasele de intensiv, se poate organiza o altă sesiune de testare, dacă există solicitări în acest sens.

Modele de subiecte și barem avizate ISJ pot fi descarcate de AICI

Repartizarea candidaților

Loading...